Maaseutumedia testasi Avant kuormaajan

 

Avant pienkuormaaja maineensa väärti

 

avant_sorakauha_6

Kolme vuotta sitten eläimistä tyhjennetty sikala saa uusiokäyttöä, kun poikani Joonas päätti tehdä vanhimpaan osaan pajan.

Lietekuilut piti saada ensimmäiseksi umpeen.

Pudotimme ritilät alle ja päälle lipattiin 0 – 16 mm mursketta. Vanha kurottajariepumme piti olla ketterä, mutta toisin todettiin. Sillä ei ollut mitään mahdollisuutta mahtua liikkumaan, saati työskentelemään, ahtaassa tilassa.

Lapiopelikin kävi mielessä ja timpurin hommia tekevällä Joonaksella olisi ollut hommaan treenaantuneita lihaksiakin, mutta ei aikaa.

Päätimme kokeilla, miten Avant 528 pienkuormaaja hommasta selviytyisi.

avant_XL_high_tip_bucket_4

Outo ensituntuma muuttui kehuiksi

Ensituntuma oli hiukan outo. Jäykkä runkonivel ja etuvaunussa oleva penkki tekevät epätodellisen tunteen — penkki tuntui kääntyvän ikäänkuin väärään suuntaan.

Penkki kulkee aina samaan suuntaan kuin kauha. Kone tuntui epävakaalta ja se tuntui käännöksissä heittelehtivän.

Töitä tehdessä ratkaisu tuntui pikkuhiljaa erittäin toimivalta. Täysien kauhallisten kippaaminen ahtaissa tiloissa oli vakaata suorassa ja kääntyneenä. Hassu tunne muuttui luottamukseksi.

Avantilla sai kipata vaikka kone oli linkussa. Jäykkä etuakseli nosti toisen etupyörän joskus ilmaan. Oli yllättävää, että se ei vakautta heikentänyt.

Pyöräkuormaajasta skaalatuilla pienkuormaajilla, joissa penkki on takavaunussa ja joissa on mukautuva keskinivel, ei ole suositeltavaa kippailla täysiä kuormia koneen ollessa linkussa.

Avant on vakaampi kuin taipuvalla kuormanivelellä varustettu kone.

DSC04196

Avant-pienkuormaaja on oman tiensä kulkija

Suuri osa koneen ominaisuuksista saattaa olla makuasioita ja tottumuskysymyksiä. Avant on kuitenkin edelläkävijä, joka on kehitellyt konettaan pitkään.

Se taitaa olla yksi kopioiduimmista pienkuormaajista. Tuotekehittelyn pitää olla koko ajan edellä italialaisia ja kiinalaisia kopioita. Tässä se on myös toistaiseksi onnistunut.

Yksi Avantin eittämätön vahvuus on pienissä, toimivissa ja viimeistellyissä yksityiskohdissa.

Käsikaasussa on kehittelyn paikka. Sen käyttäminen oli hiukan kömpelöä. Vaikka ajamista ohjataan portaattomasti kahdella erillisellä polkimella eteen ja taakse, kaasua pitäisi voida lisätä vaikka kahvasta.

maneesilana_2

Työkonevalikoima on valtava

Erityismaininnan arvoista on laaja työkonevalikoima. Puun pilkkomiseen Avantilla on tarjolla hydraulikäyttöinen klapisirkkeli, klapikone ja halkoja.

Lattaterillä varustettu ruohonleikkuri on soiva peli joutoalueitten niittoon. Paalipihdit ovat karjatilan vakiovaruste.

Koneen mukana tuli vankat taotut trukkipikit ja kauha. Kauhan muotoilu oli onnistunut: yhdellä käännöllä se saatiin kukkuralle.

Avant 528:ssa ainakaan voimasta ei ollut puutetta missään kohtaa. Tekniset tiedot löydät  tästä.

Eräs viljelijä kertoo täyttävänsä Avantilla Tume Novacombi-kylvölannoittimen. 650 kilon lannoitesäkki nousee puomi lyhyenä ylös. Sen jälkeen lannoitesäkki nousee puomijatkoa työntämällä koneen päälle.

Työkonevalikoimaan pääset tästä.

 

Lue koko juttu painamalla tästä