Moottorisaha Kiinasta?

Taas alkaa olemaan se aika vuodesta kun kuttajat heräävät moottorisaha kaupoille. Osalle tulee mieleen hiukan säästää ja tilata Moottorisaha Halvalla Esim Aliexpressistä tai Ebaysta. Mikäs siinä säästäminenhän ostotilanteessa on kivaa. Toki siihen se sitten jääkin. Ei ole yksi eikä kaksi sahaa kun on osoittaunut hengenvaaralliseksi viritelmäksi.

Tuossa ruotsissa niitä testattiin ja mukana oli myös Markkamarketeista tutut Jönköpingin ym moottorisahat. testin voit lukea kokonaisuudessaan tästä. ( Maaseuduntulevaisuus ) 

Hän osti Etelä-Ruotsissa tanskalaisketju Jem &Fixin ”Garden”-merkkisen sahan 599 kruunulla (noin 64 eurolla) ja lähetti sen SMP-testauslaitoksen kokeiltavaksi. Tulos oli huono: saha hajosi testissä eikä se täyttänyt edes tuotteelta edellytettäviä minimivaatimuksia. Muun muassa takapotkusuojus meni rikki testin aikana.

Testauksen jälkeen ruotsalaisviranomaiset ottivat yhteyttä kauppaketjuun, joka kertoi vetäneensä sahat jo pois kaupoista.

Turvallisten metsätyöolosuhteita lobbaava Säker Skog -yhdistys on kuitenkin huolissaan siitä, että moni tottumaton sahaaja on ostanut potentiaalisesti vaarallisen tuotteen.

”Jos joku hankkii muutaman sadan kruunun sahan, hän ei käytä myöskään tuplamäärää rahaa oikeiden suojahousujen ja muiden turvavarusteiden hankintaan”, harmittelee yhdistyksen edustaja Tomas Gullberg lehdessä.”  ( lähde: Maaseuduntulevaisuus )

 

Moottorisahaa ei siis kannata ostaa halvalla edes paikallisesta markkamarketista. Erikoiliikkeestä saat kunnon sahan.Toki hankintahinta on alussa kovempi, mutta pitkässä juoksussa käyttäminen on edullisempaa. Myös varaosat löytyvät suomesta nopeasti.

Katso kaikki moottorisahat tästä 

 

 

 

 

Myös piratismi on moottorisahoissa valitettavan yleistä.

Teksti lainattu Stihl.fi sivustolta

Ole varovainen: Mikä näyttää halvalta voi osoittautua erittäin kalliiksi, koska väärennettyjen moottorisahojen huomattavan alhainen hinta kulkee käsi kädessä sahan lyhyemmän elinkaaren, alhaisemman tehon ja alhaisemman turvallisuuden kanssa. Väärennettyjä moottorisahoja ei myöskään aina tarjota edulliseen hintaan. Monissa tapauksissa hinta on vain hieman alhaisempi kuin aidon tuotteen. Tällä luodaan vaikutelma, että kyseessä olisi aito STIHL tuote.

Väärennökset ovat todella vaarallisia

Kun STIHL tuotteille on ominaista, kaikkien muiden ominaisuuksien lisäksi, muun muassa tiukat laatu- ja turvallisuusvaatimukset, tämä ei ole taattua väärennösten kohdalla. Usein väärennetyt koneet hajoavat vain lyhyen käyttöajan jälkeen ja varaosia ei ole saatavilla, mikä tarkoittaa että niitä ei voi korjata. Lisäksi turvallisuuden kannalta kriittiset ominaisuudet voivat olla puutteellisia tai jopa puuttua kokonaan laitteesta. Esimerkiksi automaattisen takapotkusuojuksen – moottorisahan tärkein turvaominaisuus – todettiin olevan rikki kun yksi väärennetty moottorisa purettiin laatikosta.

STIHL moottorisahoista on tullut huomion kohde väärentäjille. Suurin osa väärennöksistä on peräisin Kiinasta ja ne näyttävät hyvin samanlaisilta kuin aito STIHL tuote, erityisesti niiden oranssi / harmaa väritys. Lisäksi, kuluttajia hämätään liimaamalla STIHL tarra tuotemerkkinä koneeseen ja joissakin tapauksissa käytetään tuttuja mallimerkintöjä kuten esimerkiksi ”MS 440”. Värien ja mallimerkinnän lisäki, näissä mottorisahoissa ei ole mitään yhteistä alkuperäisiin STIHL moottorisahoihin.

Kuinka voit suojautua väärennöksiltä?

Katukauppiaat, kirpputorit ja autosta suoraan myyvät ihmiset voivat usein olla merkki väärennettyjen, huonompilaatuisten ja riskialttiiden tuotteiden myyjistä. Sama koskee tilanteita, joissa uusia STIHL tuotteita myydään huomattavalla alennuksella internetissä.

STIHL toimittaa tuotteitaan vain ja ainoastaan valtuutettujen STIHL Jälleenmyyjien kautta, jolloin varmistutaan alkuperäisistä tuotteista, palvelusta ja neuvoista. Oman STIHL Jälleenmyyjäsi luona varmistut, että saat täyttä STIHL laatua etkä halpaa kopiota. ( lähde )