Moottorisahan valintaopas

Ohjeet oikean moottorisahan valintaan käyttötarkoituksen mukaan.

Maailmassa on monta moottorisaha valmistajaa. laadukkaimpia nyky valmistajista on Stihl ,Echo ja Husqvarna. Edellä mainitut tuotemerkit valmistaa sahoja sekä kuluttaja että ammattikäyttöön. Ennen muinoin oli huippumerkkejä mm Dolmar/Makita, Partner ja Homelite. Nykyään edellä mainittujen valmistus on tämän hetken tiedon mukaan pääosin Kiinassa. Hyviä ”Harrastuspuolen ”moottorisahoja on Stiga, Jonsered,Shindaiwa
MERKIT JOITA EI KANNATA OSTAA: Poistettu valmistajien pyynnöstä, Eli laitetaan tähän että nyrkkisääntönä kaikki alle 150e laitteet on susia. Lisää voit lukea vaikka tästä

Moottorisahaa ei kannata koskaan valita hinnan perusteella. Jos ei ole varaa ostaa kunnollista ei kannata ostaa mitään. tai vaihtoehtoisesti tarjoamme useita erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Ennen hankintaa pitäisi osata vastata kysymykseen mihin käytän moottorisahaa. Usein riittää jo kevyemmät sahamallit, ja turhaan ei kannata ostaa liian raskasta moottorisahaa. Mikäli haluat erittäin kevyen moottorisahan suosittelemme Stihl ms 150 mallia joka on markkinoiden kevyin sarjavalmisteinen polttomoottorisaha.

Moottorisahan hankinnan top 5 asiat

  • Valitse saha käyttötarkoituksen mukaan ( vaikka tarvitset vain kerran älä osta silti halvinta, se tuskin toimii edes sitä kertaa)
  • Valitse tunnettu merkki ja selvitä esim mistä saa varaosia, jo pelkästään teräketjun löytäminen halppis sahoihin on usein vaikeaa tai jopa mahdotonta.
  • Tarkista sahan turvavarusteet ja kokeile niitä. Ketjusieppo ja takapotkusuojukset pitää olla tukevat.
  • Tarkista sahan valmistusmaa älä usko pelkkään tuotemerkin alkuperäiseen maahan. Useat jopa tunnetut merkit ovat siirtäneet valmistustaan halvempiin maihin.
  • Valitse vain tunnettuja merkkejä

Suosittelemme seuraavia moottorisahoja

Pieneen polttopuu savottaan

Stih Ms 170 joka on edullinen ja Suomen suosituin mökkisaha  Sahassa on tarpeeksi voimaa ja saha on kevyt. Poikkesena tätä Stihl sahaa ei valmisteta Saksassa vaan USA:ssa.
Hieman enemmän ominaisuuksia edullisten sahojen luokassa tarjoaa
Stihl Ms 180 CBE ( Ketjun pikakiristys ja kevytkäynnistys)  Erona ms 170 malliin hieman pidempi terälaippa, tässä sahassa et ketjunkiristyksessä tarvitse työkaluja ja käynnistäminen on kevyttä.

Moottorisahat kaatamiseen

Tässä kategoriassa tarjontaa on jo runsaasti.Saatavana on useita sahamalleja mm suosittu ms231 tai todella tehokas ja yli 60cc moottorisaha Stihl ms 391

Moottorisahat ammattilaisille ja laatutietoiselle kuluttajalle

Tässä ammattilaisille suunnatussa saha valikoimassa on useita testivoittaja moottorisahoja kuten esimerkiksi kaikki testit voittava  Stihl ms 201 

Stihl Ms 201 C-E- ja C-EM-mallien myötä Stihl
nappasi takaisin kevytsahojen parhaan
sahan tittelin. Molemmat ovat erinomaisia rankasavottaan ja ensiharvennuksille.
Keskijäreiden, järeiden tai jättisahojen
kokoluokissa mikään merkki ei yllä samanlaiseen yksinvaltaiseen kärkitilaan,” lue koko juttu
tai vastaavasti toinen suosittu testivoittaja moottorisaha ms 261 
Voit käyttää myös www.teräketju.fi palvelua josta voit tilata mm Shindaiwa moottorisahat ja Oregon teräketjut.
Akku ja sähkömoottorisahat

Stihl msa 120 c-bq akkumoottorisaha

Akkukäyttöiset moottorisahat ovat kehittyneet huikeasti ja hinnat on laskenut tavallisen kuluttajan saataville.