Räjäytimpä siinä Husqvarnan reppuakun

Tulipa raflaava otsikko.

Anyway kiinnostaa aina kovasti miten kilpailiat tekee asiat, ja miten itse tehdään.

 

alla kuvin kerrottuna akkutekniikan eroista..

Ylhäällä Husqvarnan 900 sarjan akku ja alla Pellencin 700 sarjalainen Ero on melkoinen.. toinen on täynnä piuhaa ja toinen on nätisti koottu ja kennot rivissä.

 

Husqvarnan reppuakku ilman kuorta. sisällä menee johtoa jos jonkin näköistä.

 

Pellencissä turhat johtutukset on voitu jättää pois, kennot on ketjutettu ja toimii saumattomasti yhteen. eikä välissä ole energiaa hukkaavia piuhoituksia.

 

Husqvarna käyttää reppuakuissaan pieniä propelleja jolla akkua jäähdytetään. akkua joutuu jäähdyttämään koska virran hallinta ei ole kunnossa. akku tuuppaa aina saman virta määrän oli perässä sitten pensasleikkuri tai saha. Kaikki muistamme fysiikan tunneilta että hukkaenergia muuttuu lämmöksi.. liäksi nämä vipperät syävät sitä energiaa.

 

Pellenc akut eivät tarvitse erillisiä jäähdytyksiä. Akun emolevy ohjaa kennoja tasaisesti. joten akku tietää aina mikä työlaite on kiinni. ja antaa vain sen määrän energiaa kuin tarvitaan. näin ei synny turhaa lämpöä ja akun kesto on huomattavasti pidempi. lisäksi emolevy hoitaa akun terveyttä esim siirtäen akun talvehtimis moodiin jos akku jää käyttämättä. näin Pellenc akkujen käyttöikä maksimi kapasiteetilla on jopa 7 vuotta!!

 

Pellencissä akkukennot on jousikuormitettuja joten käyttö voi olla myös hieman rajumpaa . näin ollen pelkoa juottamisen murtumisesta ei pellencillä ole.

 

Husqvarnan reppuakun sisällä oleva johtomäärä on mielipuolinen. ja tilaa ei itse akun kennoille juurikaan ole. ehkä juuri tästä syystä pellenc kestää 4x tehokkaammilla työlaitteilla helpolla päivän. esim 1.6kw pensasleikkuri pesee jopa polttomoottorikoneet.

Testattuna nippuside testinä reppuakulla Husqvarnan pensasleikkuri pyöri reilu kaksituntia.. kun taas Pellenc 12h jälkeen tuli gopro muistikortti täyteen eikä jaksettu kuvata enempää.. oli sen verran ykstoikkoista puuhaa..

Leikkuu testissä Pellenc näri 32mm poikki kun taas vertailuna kaveri hyytyi 12mm oksaan..

Toisilla maksaa Brändi.. toisilla laatu ihan itse saa taas päättää..

Jussi