Rikkaruohojen torjunta ilman kemikaaleja

Konetalo Vainikka maahantuo HOAF rikkaruohopolttimia. Rikkaruohonpoltin on ekologisin vaihtoehto rikkaruohojen torjuntaan kestopinnoitteelta, hiekkakäytäviltä tai kivetyksiltä.

Hoaf rikkaruoho polttimet toimivat nestekaasulla. Nestekaasu on lähes päästötön ja markkinoiden tehokkain tapa torjua rikkaruohot. Vaikka myyntimiehet liputtavat hyörynpuolesta on rikkaruohojen polttamisessa ylivoimaiset edut verrattuna höyryllä tapahtuvaan torjuntaan.

Hoaf nestekaasupolttimella tapahtuva torjunta:

  • Nestekaasu on tehohas ja palolämpötilat Hoaf rikkaruohon torjuntalaitteella on jopa 1000 astetta.
  • Rikkaruohojen torjunnassa on tärkeää tuhota kasvin juuri, pelkkä pinnasta höyrytys ei tapa kasvia.
  • Nestekaasu on edullista, ja kaasupullo kestää työpäivän ( höyrykoneet vie dieseliä noin 3l/h)
  • rikkaruohontorjuntaan tarkoitettu Hoaf poltin on kevyt ja helppo siirtää.

 

Rikkaruohojen torjunta höyryllä

  • Rikkaruohojen höyrytys vaatii ison yleensä Dieselillä käyvän laitteen joka lämmittää veden, nämä moottorit eivät yleisesti täytä mitään päästömääräyksiä, vaan pienhiukkaspäästöt ovat todella suuret.
  • rikkaruohojen höyrytorjunta laitteet maksavat yleisesti 20-40t€ väliin ja vaativat lisäksi yleensä lava-auton investoinnin tai vähintään peräkärryn.
  • Höyryllä torjunta on sekä tehotonta, että aikaa vievää ja työleveydet yleisesti noin 25 cm

 

Kyseessä ei siis ole ” toho” vaan Hollantilainen innovaatio joka on sekä taloudellinen, että tehokas. Kaasua kuluu maltillisesti ja tuote on turvallinen. Paikallaan ollessa Hoaf pitää yllä vain ” ylläpito liekkiä” ja kahvaa painettaessa alkaa tapahtumaan. Tulipalo riski on käytännössä tasan 0 koska suomessa ei toistaiseksi vielä ole ollut yhtään palavaa hiekkakäytävää. Normaalilla järjenjuoksulla varustettu ihminen selviää Hoaffin rikkaruohontorjujan kanssa turvallisesti ja tehokkaasti.

Hoaf rikkaruohojen torjuntalaitteet on saatavilla mm perässäkäveltävänä, ajoleikkuriin kiinnitettävänä. Kolmipistekiinnityksellä, tai työkoneen keulaan. Alla kuvia Hoaf mallistosta