search icon shopping cart icon
0

Robottiruohonleikkurin asentaminen

Miten asentaa robottiruohonleikkuri itse?

Alla on kerrottu yleisohjeita robottiruohonleikkurin asentamiseen liittyen. Alla myös viking imow asennusvideo. Suosittelemme kuitenkin että ammattilainen asentaa robottiruohonleikkurin ( työstä saa kotitalousvähennyksen)

Ennen asentamista on pitää ostaa  robottiruohonleikkuri. Markkinoilla on saatavissa useita erimerkkejä kuten Stiga,Husqvarna,Viking, Ambrogio ym. Voit katsoa meidän robottiruohonleikkuri mallistomme tästä.

Robottiruohonleikkurin asentaminen

Ensin siis pitää tietää kuinka iso pihasi on ja minkälaista maastoa. Suosittelemme aina ylimitoittamaan robotin eli jos pihasi on 3000m2 osta 3500m2 leikkuri niin ongelmat vähenevät huomattavasti.

Itse asentaminen on yksinkertaisuudessaan tukiasemaan sähköt ja johdot pitkin pihaa. Kuullostaa helpolle ja sitä onkin jos selkä kestää kyykkimisen ja konttaamisen ( ammattilaiset käyttää kaapelinupotuskonetta jolla asennuksesta tulee siisti)

Eli ensin valitaan paikka robottileikkurin tukiasemalle. Paikkaa pitää olla pihan reunassa jolloin tukiasemalle saadaan sähköt helposti. Keskelle pihaa ( leikkuualueelle ) asennettaessa sähköjohto pitää kaivaa maahan vähintään 10cm syvyyteen. myös upotettavan johdon pitää täyttää voimassaolevat määräykset.

Lanka asennetaan kotikäytössä noin 25cm nurmikon reunoista, mm Viking robottiruohonleikkureissa tulee asennuspaketissa mukana kätevä mitta. Jolla johdon oikean paikan löytää helpolla. Katso allaolevalta videolta miten mittaa käytetetään.

Kun kaikki langat on asennettu ohjelmoidaan robottiin leikkuuaikataulut. Robotti on turvallinen vaikka pihalla olisi leikkiviä lapsia tai lemmikeitä. Terä pysää alle sekunnissa jos leikkuria nostaa. terä on myös suojattu niin että sinne ei saa normaalioloissa jalkoja tai sormia väliin.

Markkinoiden ainoa ilman lanka asennusta toimiva robottiruohonleikkuri on  Ambrogio Alex l60 Tämän robottiruohonleikkuri mallin voit vain päästää pihalle. se pysyy itse nurmikolla ja väistelee esteet . Tuote on suunniteltu pienille rivitalojen pihoille ja maksimi leikkuuala on 200m2 .Oiva valinta robottileikkuriksi rivitaloasujalle tai pienelle omakotitalon pihamaalle. Kauttamme saat Robottiruohonleikkurit myös ammattikäyttöön. Jopa kolmen hehtaarin leikkuuala riittää isompaankin puistoon / pihaan. Robottiruohonleikkuri säästää aikaa ,rahaa ja hermoja.

Robottiruohonleikkuri leikkaa nurmikkosi vaikka et itse ole kotona. Näin ollen pihasi on aina siisti. ei enää työpäivän jälkeen nurmikon leikkaamista. Nautit kun robottileikkuri hoitaa pihasi. Ei enää lauantai aamuna kitisivää emäntää kesken krapulan että leikkaa pena nurmikko. Robottiruohonleikkuri hoitaa pihasi myös kun olet Krapulassa tai ei muuten vaan huvita.

Hinnat alkavat alle tuhannesta eurosta. Tuntuu kalliilta äkkiseltään , mutta Tonni siitä että ei tarvitse kertaakaan kesässä leikata ruohoa tai ressata reissussa että kuinka pitkää ruoho on. Jos ostat robottiruohonleikkurimeiltä saat siihen jopa 36kk maksuaikaa. alle 40€ kuussa siitä ettei tarvitse itse tehdä mitään on aika pieni raha? Robottiruohonleikkurin käyttökustannukset on muutamia senttejä/ päivä. eli ei enää myöskään bensiinin kantamista kotiin. Tuo kuukausierä taitaa mennä pelkästään polttoaineisiin?

Ambrogia robottiruohonleikkurin asennusvideo