Robottiruohonleikkurit: usein kysyttäjä kysymyksiä

Tähän on koottu yleisempiä kysymyksiä Stihl Robottiruohonleikkureista.

Miten aloitan Robottiruohonleikkurin käytön?

Aloita merkitsemällä rajauslangalla alue, joka iMOW-leikkurin tulee leikata. Kaiva rajauslanka maan alle (enintään 10 cm maanpinnan alapuolelle) tai kiinnitä se maanpinnalle. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa ruoho kasvaa nopeasti rajauslangan ohi piilottaen sen. Käynnistä seuraavaksi etukäteen ohjelmoitu ohjelma ja suorita asennus loppuun seuraamalla näytön ohjeita.

Pohditko, kuinka STIHL iMOW -robottiruohonleikkuri asennetaan? Katso video!

Kuinka usein robottiruohonleikkuri leikkaa nurmikon?

Leikkuuohjelma luodaan joko automaattisesti tai manuaalisesti ohjeidesi mukaan. Haluatko iMOW-leikkurin työskentelevän poissa ollessasi tai nukkuessasi? Onnistuu. iMOW ei vain leikkaa automaattisesti leikkausohjelman mukaan, vaan se varaa aikaa myös korvatakseen, esimerkiksi latauksen tai sadekuuron vuoksi (jos olet aktivoinut sadetunnistimen), mahdollisesti menetetyn leikkuuajan.

Miten robottiruohonleikkuri tunnistaa pihassani olevat esteet/lelut/lapset?

Robottiruohonleikkurin sensorit tunnistavat kaikki yli 8 cm:n esteet. Robottiruohonleikkuri vaihtaa silloin suuntaa ja jatkaa leikkaamista toisella alueella. Pienet esineet, kuten lelut ja varvassandaalit, tulee kerätä pois nurmikolta ennen kuin iMOW aloittaa leikkaamisen. Mikäli haluat suojata istutuksia, pieniä koristepensaita tai muita kiinteitä ja alle 8 cm:n kohteita, sinun tulee asentaa rajauslanka niiden ympärille.

Mitä turvajärjestelmiä robottiruohonleikkurissa on? 

Molemmilta puolilta hiottu terä on sekä tehokas että turvallinen – se ei jätä metallinkappaleita nurmikolle. iMOW:in terä pysähtyy myös heti, jos laitetta yritetään nostaa. Terän ympärillä on myös reilu turvaväli. Leikkurissa on myös selkeä STOP-painike, jota painamalla iMOW:in voi tarvittaessa sammuttaa.

Vaikuttaako robottileikkuri muihin alueella oleviin elektonisiin laitteisiin?

Ei. iMOW lähettää häiriöttömiä signaaleja, jotka eivät vaikuta naapurin robottileikkuriin tai muihin elektroniikkalaitteisiin. Leikkuri pysyy oman rajauslankansa ja latausasemansa alueella.

Pystyykö robottiruohonleikkurin varastamaan?

Kaikissa Stihl robottiruohonleikkuri malleissa on hälytin, joka aktivoituu laitetta nostettaessa. Voit myös lisätä asetuksiin henkilökohtaisen PIN-koodin, joka tarvitaan iMOW:in käynnistämiseksi keskeytyksen jälkeen. C-malleissa on myös niin kutsuttu geofence – saat sovellukseesi ilmoituksen, mikäli iMOW-leikkurisi poistuu nurmikolta. ”Find my iMOW” -toiminto osoittaa tarkasti leikkurisi sijainnin.

Toimiiko robottiruohonleikkuri kaikissa pihoissa?

Laajassa valikoimassamme on robottileikkureita, jotka leikkaavat jopa 5000 m2:n nurmikot. Mikäli nurmikossa on paljon kulmia ja nurkkauksia, autamme sinua mielellään löytämään parhaan ratkaisun juuri sinun nurmikollesi.

Mitä leikatulle ruoholle tapahtuu?

iMOW on bioleikkuri, eikä siksi tarvitse ruohonkerääjää. Ruoho leikataan erittäin pieneksi silpuksi, joka uppoaa nurmikkoon ja antaa maaperälle arvokasta ravintoa. Näin saat kauniin ja hyväkuntoisen nurmikon helposti ja vaivattomasti.

Voiko robottiruohonleikkuri leikata öisin?

Opastamme käyttöohjeissa ja jälleenmyyjäverkostomme kautta tuotteidemme oikean ja turvallisen käytön. IMOW robottiruohonleikkurin kohdalla tämä tarkoittaa muun muassa, että leikattava nurmialue on tarkistettava etukäteen ja eläimet on pidettävä poissa leikkuualueelta. Koska monet pienet eläimet ovat aktiivisia yö- ja hämäräaikaan, suosittelemme ohjelmoimaan iMOWn leikkaamaan ruohoa päiväsaikaan.

Miten robottiruohonleikkuri leikkaa reunat?

Kun aktivoit reunan leikkaustoiminnon, aloittaa iMOW nurmikonleikkuun muutaman kerran viikossa kiertämällä reunat erittäin siistin tuloksen saamiseksi. Maantasolla olevat pehmeät reunat (kuten matalat terassit ja käytävät) ympäröidään rajauslangalla. Kovia reunoja (esimerkiksi muurit ja korkeat terassit) varten iMOW asennetaan niin, että se ajaa mahdollisimman läheltä reunaa.

Voiko robottiruohonleikkuri leikata useissa puutarhoissa?

Kyllä, mikäli puutarhat on yhdistetty toisiinsa samalla rajauslangalla. Myös toinen, erillinen nurmikko voidaan leikata, jos sillä on oma latausasema.

Robottiruohonleikkuri valikoimaamme voit tutustua tästä

STIHL iMOW –robottiruohonleikkuri on yksi markkinoiden nopeimmista ja hiljaisimmista, ja se etsii aina uusia keinoja tasaisen tuloksen saavuttamiseksi. Kun aktivoit reunan leikkuutoiminnon, aloittaa iMOW nurmikonleikkuun muutaman kerran viikossa kiertämällä reunat erittäin siistin tuloksen saamiseksi. iMOW:illa on myös niin sanottu mukautettu latausaika. Mikäli leikkausohjelmaa on vielä paljon jäljellä ja on aika ladata, latautuu leikkuri nopeammin saadakseen työnsä loppuun. Muuna aikana se latautuu hitaammin, jolloin akun käyttöikä pitenee.

STIHL iMOW -robottiruohonleikkuri leikkaa ruohon molemmilta puolilta hiotun terän avulla ja silppuaa sen hienoksi lannoitteeksi. Jos laite nostetaan ylös, se pysähtyy tietenkin heti. Jos laite osuu kiveen ei ole vaaraa, että siitä irtoaa pieniä metallinkappaleita jotka voivat vahingoittaa paljaita jalkoja tai tassuja.

Vuosien mittaan iMOW on sijoittunut korkeimmalle palkintokorokkeelle useissa eri testeissä. Tanskalainen Tænk-kuluttajaneuvosto ja ruotsalainen Råd & Rön -lehti valitsivat iMOW:in testivoittajaksi vuonna 2020. 35 pohjoismaista koekäyttäjää testasi ja arvioi iMOW:ta kuukauden ajan ja lopputuloksena oli 100% suositus tuotteelle.