search icon shopping cart icon
0

Valitse oikea lumilinko

Meiltä löydät lumilinkoja jokaista pihaa varten

Voit valita joko itsevetävän tai työnnettävän lumilingon, lumilingon manuaalisella startilla tai sähköisellä startilla, lumilingon renkailla tai telakäyttöisen lumilingon.Markkinoilla on myös muutamia erillaista sähkö ja akkukäyttöisöisä lumilinkoja.Lumilinkojemme työskentelyleveydet vaihtelevat kapeasta (56cm) leveään (100cm) ja linkojemme linkous etäisyydet vaihtelevat 1m ja 25m välillä.

Mitä tarkoittaa yksivaihelinko?

Yksivaihe lingossa ei ole erillistä heittoruuvia vaan lumi lentää ” lumiruuvin ” avulla niin pitkälle kuin lentää. Yleisesti akku ja sähkökäyttöiset lingot ovat kaikki yksivaihe linkoja.Myös yleensä halvimmat lingot ovat ns yksivaihe linkoja. Alla kuva Briggs&Strattonin 822e Yksivaihelingot toimivat parhaiten kivetetyillä,asvaltoiduilla tai muilla kovilla ja kiinteillä pohjilla. Isommassa hangessa ja esim: soraalustalla linkoon erittäin raskas työntää. Yksivaihe lingoissa on pienet renkaat joten mahdollisesta vedosta ei isommassa hangessa juurikaan ole hyötyä.

Kenelle yksivaihelinko sopii ?

Yksivaihe linko on hyvä ja edullinen ratkaisu pieniin kivettyihin tai asvalttoihin pihoihin. Kumiset räpylät eivät vahingoita pintoja ja lumiingon puhdistusjälki on hyvä.Lisäksi yksivaihe lingot ovat yleensä kevyitä siirrellä varastoinnin aikana.

Edullinen Briggs&Strattonin yksivaihelinko

Mitä tarkoittaa kaksivaihelinko?

Kaksivaihelingossa on erillinen lumi ja heittoruuvi. Lumiruuvi tuo lumen heittopyörälle ja heittopyörä linkoaa lumat haluttuun suuntaan. Markkinoilla on useita erillaisia kaksivaihe linkoja. On Kiinalaisia halppikisia jotka ei toimi Suomalaisessa märässä lumessa.

ote Tekniikanmaailman  testistäKaikissa keleissä lingosta ei ollut lumitöihin. Ilmojen kääntyessä kevyestä pakkasesta sopivasti lämpöasteille linkoputkesta alkoi tipahdella suojalumesta puristuneita neliskanttisia lumipalloja. Muutamaan kertaan tehdyn poistoputken puhdistuksen jälkeen oli pakko uskoa, että työtä voisi jatkaa vasta kelien uudelleen kylmettyä.” ja 

Bilteman pikkulingon käyttökelpoisuutta pitääkin punnita hankintahinta visusti mielessä. Lisäksi on pohdittava, mihin omat kyvyt riittävät pikkuvikojen korjauksessa. Pienellä vaivannäöllä ja näppäryydellä lingon pitää kyllä käyttökunnossa. Moottori itsessään vaikuttaa suorastaan luotettavalta. Se luultavasti kestää pidempään kuin lingon muut kriittiset osat.

Vaivattomuutta arvostavalle linko on sen sijaan huono hankinta. Jo talven kokeilu osoitti, että lepsuus huoltotöissä kostautuu. Pahimmillaan seurauksena ovat lingon rapistuminen ja heikon pelin maine.”

Myymämme Canadianan Stigan ja Lumagin lumilingot ovat tehty euroopan markkinoille ja lingot toimii myös nuoskalumella. Varaosien saanti on taattu seuraaviksi vuosiksi. halvimmissa Kiinan ihmeissä varaosien toimituksia ei ole, eikä niitä tuo käytännössä ketään maahan. Itse taas kiinasta tai Ebay:n ihmeellisestä maailmasta tilatessa toimitusajat on viikkoja, kun taas laatumerkkeihin saa varaosat käytännössä heti. Suosittelemme punnitsemaan hankinnan yhteydessä käyttöikää. Laadukkaalla lumilingolla se on 10-30 vuotta, kun taas edullisilla ” en oo koskaan kuullutkaan merkistä” käyttöikä on 2-3 vuotta jonka jälkeen tuotteen saa heittää roskiin. Netistä löytyy tälläkin hetkellä useita testivoittaja lumilinkoja, harvoin kuitenkaan itse testistä kerrotaan että kyseessä on monesta huonosta vähiten huono.

 

Tehokas lumilinko Briggs&Strattonilta, Canadiana sarja 24kk takuulla

Lumilingon valinnan top 5

 1. Osta vain tunnettuja merkkejä
 2. Varmista ostettaessa että tuotteeseen saa varaosia
 3. Kysele kokemuksia tutuilta.
 4. Kasaaminen -> hyvät tuotteet toimitetaan lähes käyttövalmiina. Ei siis rakennussarjana
 5. tutustu lumilinkoihin jossain myymälässä jo kahvoista painamalla tunnistaa laadun.

Lumilingon top 5 hyötyä

 1. Lumilinko nopeuttaa pihan siivoamista lumesta
 2. Lumilinko toimii kelillä kuin kelillä
 3. Lumilinko heittää lumet pitkälle, pois teiltä ja poluilta
 4. Lumilinko on turvallinen on helppokäyttöinen
 5. Lumilinko sopii sekä suuria että pieniä pihoja/alueita varten
 6. Lumilingolla säästät aikaa ja vaivaa!

Löydä omaan käyttötarpeeseesi sopiva lumilinko

 • Kuinka suuri on siivottavan alueen pinta-ala? Kuinka pitkälle lumilingon tulee lingota lunta? Kuinka leveän työskentelyleveyden tarvitset?
 • Jaksatko itse työntää lumilinkoa vai tarvitsetko itsevetävän mallin?
 • Minkälaisissa olosuhteissa käytät lumilinkoa? Tarvitsetko esim. lämmitetyt kahvat kovia pakkasia varten?
 • Tarvitseeko sinun säätää lumilingon heittotorven kulmaa tai lumisuihkun pituutta?
 • Mitä lisävarusteita tulet tarvitsemaan lumilinkoosi? Telaketjut parempaa pitoa varten? Ajovalon pimeitä talviaamuja varten?
 • Muista huomioida myös lumilingon melutaso mikäli käytät linkoa esim. asuinalueella.
 • Tule myymäläämme niin valitaan sinulle paras lumilinko juuri sinun käyttöösi! Älä osta halpaa kiinan lumilinkoa, vaikka saisit minkäläisen takuun sille. Lumilingon oletettu käyttöikä on useita vuosia. meiltä löytyy mm varaosat lumilinkoihin, edustamme Ariens ja Stiga lumilinkoja.  jos haluat hyvvän lumilingon johon saa varaosia vielä 30 vuodenkin päästä. poikkea Vainikalle ja osta lumilinkosi meiltä!

 

Lumilinko valikoimamme

Snapper Edullinen mutta tehokas 

Canadiana CM691150e vaativalle kuluttajalle

Canadiana CH842100se vaativaan ammattikäyttöön