Kiinteistöhuolto Hautasella tehdään monipuolisesti töitä Gianteilla

Seinäjoen taajamassa pörrää useampi Kiinteistöhuolto Hautasen kone, kun on satanut lunta tai on tulossa liukasta. Kiinteistöjen pihat siivotaan järjestyksessä. Asiakkaiden tilaamat työt pitää kuitenkin saada tehtyä, lumi siivottua ennen kuin se tallaantuu polanteeksi ja hiekat levitettyä ennen kuin liukkaus on todellinen ongelma.

Kiinteistöhuolto Hautanen Oy hoitaa Seinäjoella monen taloyhtiön pihatyöt. Työt ovat vähitellen lisääntyneet ja kalustoa on lisätty samaan tahtiin. Suurin työkuormitus on lumisina talvina.

”Meillä on hoidossa pääasiassa kiinteistöjä, joissa lumet voi laittaa kasalle. Normaali auraus riittää ja lumi kasataan parkkipaikan viereen. Suurimmalla osalla kiinteistöjä on kohtalaiset tilat lumelle, joten aivan mahdottomia määriä lunta ei tarvitse ajatuttaa pois”, Pekka Hautanen kertoo.

Pekka oli vuosia yrittäjä ja nyt eläkkeellä, ”työsyytingillä”, auttelemassa töissä. ”Jossain vaiheessa joku saattaa sanoa, jotta ei tarvitse enää tulla – olen toki tällainen touhottaja, joka kaipaa toimintaa ympärilleen ja tässä sitä saa”

Kiinteistöhuolto Hautanen Oy:

  • 8 peruskonetta
  • Maksimissaan 12 henkilöä lähtee purkamaan lumipyryn jälkiä
  • Vuodessa levitetään 300-400 tonnia sepeliä
  • Käytössä Giantit: V6004T, G3500, G3500 ja V761

Gianteja neljä

”Konekalustoon on vuosien aikana investoitu säännöllisesti. Toki kalustoa ylläpidetään pajalla ja esimerkiksi vanhaa aurakalustoa on ollut varakoneena, jos sattuu joku vahinko. Peruskoneiden pitää olla luotettavia ja Giantit ovat siinä täyttäneet paikkansa”, Pekka pohtii.

”Jos tuollaiseen talvitöissä käytettävään Giantiin kertyy reilu 200 tuntia vuodessa, niin se on hieman liian vähän. Koneille pitäisi keksiä lisää käyttöä. Yksi vaihtoehto on, että otamme osan koneista talveksi vuokralle ja joku muu keksii koneille käyttöä muuksi ajaksi”, Pekka pohtii.

Muutamiin koneisiin tunteja kertyy enemmän, kun niillä siivotaan keväällä talvella levitetyt sepelit ja pölyt pois parin viikon sesonkina. Lisäksi osalla koneista hoidetaan nurmikoita koko kesän kahden, kolmen viikon välein. Pihoja on hoidettavana noin 150. Kierrokset ajetaan aina kokonaisuudessaan läpi, jolloin ei tule yllätyksiä niittämättömistä ja rajuun kasvuun lähteneistä nurmikoista. Nurmikot ovat yrityksien ja taloyhtiöiden käyntikortteja.

Työkonevalikoima talvihoitoon on laaja, minkä ansiosta on saatu kokemuksia hieman kaikista markkinoiden auroista. Vaikka yhtenä tavoitteena on ollut, että peruskoneet ja työlaitteet sopivat mahdollisimman paljon ristiin, niin useampaa sovitetta on käytössä jo senkin vuoksi, että peruskoneet ovat useampaa kokoluokkaa

 

Alkuperäinen juttu: https://www.koneviesti.fi/ajoneuvot-ja-ymparisto/807c407e-4671-572e-a094-27fc3af6f30a